Алена супа

Супа с елегантен вкус и екстравагантен цвят
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г червено цвекло
1,5 кг моркови
5 глави шалот
2 л вода
1/4 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
сокът от 1 лимон
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. семена кориандър
3–4 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. лют червен пипер
заквасена сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Алена супа

Кориандърът се запича в сух съд и след това се стрива в хаванче.

 


2
Алена супа 2

В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържва шалотът, нарязан наситно.

 


3
Алена супа 3

Добавят се морковите и цвеклото, които предварително са обелени и нарязани кубчета. Налива се водата, прибавят се кориандърът (през сито), дафиновият лист и мащерката. Сипва се и лимоновият сок. Кипва се и се оставя да къкри, докато зеленчуците омекнат.

 


4
Алена супа 4

Дафиновият лист се отстранява и супата се пасира. Подправя се с лют червен пипер.

 


5
Алена супа 5

Прецежда се и се овкусява с оцета, сол и черен пипер.

 


6
Алена супа 6

Сервира се със заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: