Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат)

Гост: Емил Кало, председател на Организация на евреите в България "Шалом"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2005
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат)
 
Необходими продукти:
400 г телешка кайма
2 патладжана
2 скилидки чесън
2 яйца
10 стръка магданоз
1 филия стар хляб
2 с. л. олио
1 с. л. сол
черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат)
Каймата се поставя в купа заедно с нарязания наситно магданоз и яйцата. Хлябът се накисва във вода за кратко, след което се изстисква и се добавя в купата с каймата. Овкусява се с черен пипер и 1/2 с. л. сол и се омесва добре.
2
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат) 2
От половината кайма се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се поставят в чиния.
3
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат) 3
Патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват наситно. Слагат се в тенджера с вода, добавят се малко олио, сол и накълцаният наситно чесън и се оставя да къкри на тих огън. Когато водата се редуцира, в соса се слагат кюфтенцата и се варят на много тих огън до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: