Аквакота

Тосканска супа от зеленчуци с поширани яйца и пекорино
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 червена чушка
2 моркова
1 малка тиквичка
3 домата
2 стръка селъри
1,2 л зеленчуков бульон
1/2 връзка босилек
80 мл зехтин
2 бели багети
80 г сирене „Пекорино”
12 пъдпъдъчи яйца
2 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Аквакота

Лукът и червената чушки се нарязват на не много ситни кубчета и се запържват в сгорещения зехтин.

 


2
Аквакота 2

Прибавят се морковите, тиквичката и селърито, също нарязани на кубчета.

 


3
Аквакота 3

Налива се бульонът, оставя се да къкри на слаб огън.

 


4
Аквакота 4

Доматите се почистват от зелената част и се потапят в гореща вода за около минута, след това са слагат в ледена. Обелват се, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

 


5
Аквакота 5

Когато зелнчиците омекнат, се прибавят доматите и се овкусява със сол и черен пипер.

 


6
Аквакота 6

Багетата се нарязва косо на филии с дебелина 1 см. Запича се в тиган от двете страни, до златосто, като се полива със зехтин.

 


7
Аквакота 7

Яйцата се пошират във вряща вода на изключен котлон с оцета за около 2 минути. Трябва да са рохки. Вадят се в купа със студена вода, за да спре процесът на варене и да се измие киселият вкус от оцета.

 


8
Аквакота 8

Босилекът се нарязва наситно, пекориното се настъргва.

 


9
Аквакота 9

Всяка порция се поднася със запечени филии, 3 яйца, пекорино и босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: