Аквакота с три вида лук

Богата и засищаща супа без месо
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка пресен лук
1 стрък праз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 консерва домати на кубчета (400 г)
100 мл зехтин „Екстра върджин“
60 г сирене „Пармезан“
4 яйца
4 филии хляб
1–2 с. л. оцет
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аквакота с три вида лук
Лукът се реже на полумесеци, празът на шайби, а пресният лук – косо.
2
Аквакота с три вида лук 2
Чушката се нарязва на кубчета. Зехтинът се загрява в тенджера.
3
Аквакота с три вида лук 3
Зеленчуците се готвят в мазнината на много слаб огън, не трябва да се карамелизират.
4
Аквакота с три вида лук 4
Наливат се доматите и се овкусява с ригана, щипка сол и захар.
5
Аквакота с три вида лук 5
Налива се около 1 л кипяща вода и се готви на слаб огън около 30 минути.
6
Аквакота с три вида лук 6
Яйцата се пошират във вода с оцет под точката на кипене, за 3–5 минути всяко.
7
Аквакота с три вида лук 7
Изваждат се в купа с хладка вода, за да се отмие оцетът.
8
Аквакота с три вида лук 8
В чинии за сервиране се поставя по една филия хляб и се поръсват с настърган пармезан.
9
Аквакота с три вида лук 9
Сипва се от супата и се слага по едно поширано яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Вкусно беше.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2016
Супер се получи. Напомни ми за лучената супа в Париж. Все пак, ако сте привърженик на разделното хранене ще трябва да направите компромис:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: