Агнески

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2018
Агнески
 
Необходими продукти:
4 белтъка
150 г краве масло (+ за намазване)
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. смлени орехи
1/2 пакетче бакпулвер
кората от 1 лимон
1 ч. л. сок от лимон
1/2 ч. ч. захар

за глазурата:
4 жълтъка
1 ч. ч. пудра захар
2-3 капки лимонова есенция


Начин на приготвяне:
1
Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Маслото се разтопява и се излива при белтъците.


2
Добавят се орехите, брашното с бакпулвера, настърганата лимонова кора и лимоновият сок. Разбърква се - трябва да се получи тесто, подобно на кексово.


3
Тава се застила с хартия за печене и се намазва с масло. Тестото се излива в нея и се разстила равномерно.


4
Пече се, докато се зачерви в загрята на 180 градуса фурна. През това време се разбъркват жълтъците, пудрата захар и есенцията. Получава се глазура.


5
Блатът се изважда от фурната и се залива с глазурата. Пече се отново на 50 градуса, докато глазурата изсъхне. Получава се нещо като целувки.


6
След като изстине, сладкишът се изважда от тавата с помощта на хартията и се изрязват агнесите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: