Агнешко в гювеч

Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 предна агнешка четвъртинка (плешка с ребра)
500 г домати
180 г краве масло
6 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1–2 връзки джоджен
1 връзка магданоз
4 зелени люти чушки
300 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50–100 г брашно (+ за тестото)
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко в гювеч
Агнешката плешка се обезкостява и се нарязва на едри парчета, ребрата от четвъртинката също се нарязват на парчета.
2
Агнешко в гювеч 2
Посоляват се.
3
Агнешко в гювеч 3
Брашното се запича на сух тиган до златисто. Пресният лук, чесънът, джодженът и магданозът се наситняват.
4
Агнешко в гювеч 4
Добавят се към месото и се поръсват със запеченото брашно, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус.
5
Агнешко в гювеч 5
Разбърква се добре.
6
Агнешко в гювеч 6
Прехвърля се в гювеч. Залива се с виното и млякото.
7
Агнешко в гювеч 7
Отгоре се подреждат нарязаните на шайби домати, налива се разтопено масло. Слагат се и лютите чушки.
8
Агнешко в гювеч 8
Похлупва се и се запечатва с тесто, приготвено от брашно и вода.
9
Агнешко в гювеч 9
Гювечът се поставя в студена фурна. Фурната се загрява на 160 градуса (без вентилатор) и ястието се пече за 4–5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: