Агнешко със зрял фасул

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2009
Агнешко със зрял фасул
 
Необходими продукти:
1 агнешко бутче (1, 200 кг)
300 г зрял фасул
1/2 буркан домати
2 моркова
1 стрък целина
1 връзка пресен лук
1 зелена чушка
6 с. л. зехтин
1 с. л. пресен магданоз
1 с. л. сух джоджен
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Агнешко със зрял фасул
Фасулът се залива с вряла вода и се оставя да престои, докато водата изстине. След това се отцежда, изплаква се и се сипва в тенджера.
2
Агнешко със зрял фасул 2
Агнешкото бутче се обезкостява. Кокалът се поставя в тава заедно с нарязани наедро морков, 1/2 стрък целина и бялата част на 2 стръка лук. Поръсва се с малко зехтин и се запича в загрята на 230-250 градуса фурна, докато придобие златист цвят.
3
Агнешко със зрял фасул 3
Запечените продукти се слагат в тенджерата при фасула, заливат се с 3 л вода и варят, докато фасулът омекне.
4
Агнешко със зрял фасул 4
Останалите лук и целина, морковът и чушката се нарязват наситно и се запържват 1-2 минути в тенджера със сгорещен зехтин.
5
Агнешко със зрял фасул 5
Слага се нарязаното на парчета агнешко месо, пържи се 4-5 минути и се подправя с червения пипер и сол на вкус.
6
Агнешко със зрял фасул 6
Налива се вряла вода на ниво 1 пръст под продуктите и се вари на бавен огън, докато месото омекне напълно.
7
Агнешко със зрял фасул 7
Месото и зеленчуците се сипват при омекналия фасул заедно с консервираните домати и се варят още 15-20 минути. Накрая ястието се поръсва с джоджен и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: