Агнешко със зелени маслини

Вкусна идея от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешки бут
5 скилидки чесън
2 стръка розмарин
1 дафинов лист
250 мл бяло вино
30 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
100 г зелени маслини (без костилки)
кората от 1 портокал
1 скилидка чесън
1/3 връзка магданоз
20 г сушени домати
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко със зелени маслини
Агнешкото се нарязва на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Агнешко със зелени маслини 2
Чесънът се бели и се разполовява. Месото се запържва в зехтина. Добавя се чесънът и също се запържва.
3
Агнешко със зелени маслини 3
Слагат се дафиновият лист и розмаринът, и се налива виното. Похлупва се и се готви 2 часа на слаб огън.
4
Агнешко със зелени маслини 4
Чесънът, маслините, магданозът, портокаловата кора и сушените домати се наситняват, смесват се, разбъркват се и се посоляват.

5
Агнешко със зелени маслини 5
Агнешкото се сервира поръсено с маслиновата смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: