Агнешко със зелен фасул по арабски

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2004
Агнешко със зелен фасул по арабски
 
Необходими продукти:
1 кг зелен фасул
1 ч. л. сол
30 г краве масло
3-4 с. л. слънчогледово олио
300 г агнешко месо от плешка
150 г кромид лук
3 пресни домата
1 ч. л. сол
1 щипка канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. бахар
3-4 щипки смлян джинджифил
1 стрък пресен чесън (3-4 скилидки)
3-4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Агнешко със зелен фасул по арабски
Отделя се необходимото количество месо от плешката и се нарязва на кубчета. Ребрата и джоланът може да се използват за други ястия.
2
Агнешко със зелен фасул по арабски 2
Почистеният и измит зелен фасул се реже на парченца и се сварява за 3-4 минути без капак в подсолена вода, за да се отстрани характерният вкус. След това се отцежда, тенджерата се изплаква, подсушава се и се слагат олиото и маслото.
3
Агнешко със зелен фасул по арабски 3
Месото се запържва в силно загрятата мазнина за около 10 минути, като се разбърква.
4
Агнешко със зелен фасул по арабски 4
Лукът се реже на полумесеци, поставя се при месото и се запържва до златисто за около 5 минути. Доматите се обелват, настъргват се на ренде и също се слагат при месото. Накрая се добавя и зеленият фасул.
5
Агнешко със зелен фасул по арабски 5
Ястието се подправя с канелата, джинджифила, настърганите индийско орехче и бахар, посолява се, налива се 1 ч. ч. гореща вода и се оставя да къкри около 40-50 минути.
6
Агнешко със зелен фасул по арабски 6
Чесънът се накълцва наситно, смесва със зехтина и малко преди гозбата да се отнеме от котлона, се поръсва с получената смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: