Агнешко с ориз на фурна

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 01.03.2014
Агнешко с ориз на фурна
 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо
300 г ориз
1 глава кромид лук
750 мл пилешки бульон
90 г моркови
4 с. л. олио
10 зърна черен пипер
магданоз за поръсване
сол, кимион и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с ориз на фурна
Измийте ориза под течаща вода. После го оставете за 15-20 минути да се накисне в студена вода. Нарежете месо на парчета и го подправете със сол, счукан кимион и черен пипер. Направете пилешкия бульон, като в 750 мл топла вода разтворите 2 кубчета пилешки бульон. Нарежете надребно главата кромид лук и я задушете в тигана. Добавете настъргания морков. Добавете и парчетата месо и ги запечатайте в мазнината за около по 2 минути от всяка страна. Сложете капака и задушете за 40 минути на бавен огън, като разбърквате. Ако ви се стори, че е необходимо, добавете малко от пилешкия бульон, за да не загори ястието. Целта е, месото почти да е сготвено, защото, когато добавим ориза, той много бързо ще стане готов. Проверете задушеното месо с вилица – ако тя пробожда с лекота месото, значи то вече е готово. Подредете месото от тигана и задушеното в глинен съд. Отцедете набъбналия ориз и го добавете към месото. Добавете десетина зърна черен пипер и останалия бульон. Запечете във фурната до готовност. Сервирайте топло и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2017
Много хубаво ястие. Всички членове на семейството ни го харесаха :-)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2017
Ухае вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2016
Получи се страхотно ястие.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Много вкусно се получава. Вече няколко пъти го готвя и винаги е сполучливо. Накрая само добавям и малко подправка за агнешко, че обичам леко да ми намирисва и на мента и джоджен. Благодаря за хубавите рецепти. Всеки ден ви гледам с голямо удоволствие и правя много от вашите вкусотии.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Чудесен резултат, особено сме впечатлени колко вкусен се получи ориза.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: