Агнешко с нар и орехи

Богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
300 г кускус (без варене)
180 г орехи
80 г краве масло
300 мл пилешки бульон
200 мл сироп от нар (сироп)
4 скилидки чесън
2 глави лук
1/2 нар
2 с. л. брашно
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с нар и орехи
Месото се обезкостява и се реже на големи кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер, и се овалва в брашно.
2
Агнешко с нар и орехи 2
Пържи се в половината от маслото до златистокафяво. Изважда се от съда.
3
Агнешко с нар и орехи 3
Лукът се реже на полумесеци и се пържи до карамелено в същия съд.
4
Агнешко с нар и орехи 4
Прибавят се чесънът, смлените орехи, сиропът от нар, захарта, пилешкият бульон, сол и черен пипер. Разбърква се.
5
Агнешко с нар и орехи 5
Месото се връща в съда. Готви се 2 часа зависи от месото под капак, на слаб огън, докато омекне. Ако има нужда се налива вода.
6
Агнешко с нар и орехи 6
Кускусът се залива с 600 мл вряла вода, добавя се останалото масло, посолява се. Покрива се с фолио и се оставя да набъбне.
7
Агнешко с нар и орехи 7
Задушеното месо се сервира върху канапе от кускус, поръсено със зрънца нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: