Агнешко с мляко за Гергьовден

Предложение за Гергьовден от Далибор Маринкович
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2012
Агнешко с мляко за Гергьовден
 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешки бут
300 г каймак
1 л прясно мляко
500 г пресни картофи
50 г настъргано сирене „Пармезан”
4 стръка пресен розмарин
4 стръка прясна мащерка
универсална подправка на вкус
стръкчета розмарин за украса

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с мляко за Гергьовден

Агнешкият бут се обезкостява (кокалите се отделят за супа).

 


2
Агнешко с мляко за Гергьовден 2

Месото се нарязва на големи парчета, които се слагат в тавата. Овкусява се с универсална подправка. Налива се половин литър вода и се поръсват наситнените мащерката и розмаринът. Сипва се половината от млякото. Покрива се с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, за 1 час.

 


3
Агнешко с мляко за Гергьовден 3

После се слагат картофите, нарязани надве. И те се овкусяват с универсална подправка. Налива се останалото мляко и върху местото се разпределя каймака. Пече се още 10 минути, покрито с фолио. След това фолиото се отстранява и ястието се запича за 15 минути.

 


4
Агнешко с мляко за Гергьовден 4

При поднасяне картофите се поръсват с пармезана и се украсява със стръкчета розмарин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: