Агнешко с медено-джинджифилов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2003
Агнешко с медено-джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
600 г обезкостена агнешка плешка
6 сушени сини сливи
1/4 ч. л. сусамово олио
2 с. л. соев сос
1 ч. л. оцет
2 с. л. нишесте
олио за фритюрно пържене
2 ч. л. мед
1/2 в. ч. бяло сухо вино (оризово вино)
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2 с. л. соев сос
1 ч. л. ябълков оцет (оризов оцет)
1-2 щипки захар
1 с. л. нишесте
1/4 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с медено-джинджифилов сос
Агнешкото се почиства от ципите и лойта и се нарязва на много малки късчета. Сливите се накисват в студена вода, за да набъбнат, след което костилките се отстраняват.
2
Агнешко с медено-джинджифилов сос 2
В купа се слагат месото, нарязаните на малки парченца сливи, сусамовото олио, соевият сос, оцетът и нишестето. Разбърква се и се оставя да се маринова около 30 минути.
3
Агнешко с медено-джинджифилов сос 3
В уок (дълбок тиган) се налива обилно количество олио (трябва да е достатъчно, за да плува месото в него) и се загрява, докато започне да пуши. Месото се пържи на порции за не повече от 2-3 минути, след което се прехвърля в чиния.
4
Агнешко с медено-джинджифилов сос 4
В купичка се наливат бялото вино, соевият сос, ябълковият оцет и сусамовото олио. Прибавят се медът, смленият джинджифил, захарта и нишестето и се разбърква.
5
Агнешко с медено-джинджифилов сос 5
Получената смес се налива в сух уок (тиган) и се кипва. Прибавя се изпърженото вече месо и се разбърква, докато сосът се поеме от месото. Сервира се с гарнитура от ориз, нудълс и др.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Чудесен вкус! Превъзходно ястие
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: