Агнешко с леща

Приготвено по ориенталски маниер
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г кафява леща
400 г месо от агнешка плешка
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1,5 л пилешки бульон
1 с. л. тъмен балсамов оцет
2 стръка стеблена целина
300 г моркови
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. риган
150 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус

за поднасяне:
400 г кускус без варене
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с леща
Месото се реже на кубчета и се слага в съд за печене.
2
Агнешко с леща 2
Прибавят се морковите, целината, лукът и чесънът, обелени и нарязани наситно. Овкусява се с мащерката, ригана и сол.
3
Агнешко с леща 3
Наливат се доматите, бульонът и оцетът.
4
Агнешко с леща 4
Похлупва се и се готви 4 часа в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор, като на втория час се сипва и лещата.
5
Агнешко с леща 5
Кускусът се залива с гореща вода. Добавят се зехтинът и сол на вкус, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
6
Агнешко с леща 6
След това се разбърква, за да стане пръхкав.
7
Агнешко с леща 7
Ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се върху сварения кускус и се поръсва с натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: