Агнешко с кисело зеле по брестовишки

Гост: Винарна "Тодоров"
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2004
Агнешко с кисело зеле по брестовишки
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (2 кг)
1 голяма кисела зелка (2 кг)
1 връзка зелен лук
500 мл олио
100 г ориз
150 г печурки
125 г краве масло
2 ч. л. сол
2 ч. л. черен пипер
2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с кисело зеле по брестовишки
Лукът и гъбите се нарязват надребно и се задушават в сгорещен тиган с около 100 мл от олиото. Прибавя се почистеният и измит ориз и се пържи, докато стане стъклен. След това се наливат 100 мл вода, кипва и след като оризът я поеме, се овкусява с по 1 ч. л. сол, черен пипер и кимион.
2
Агнешко с кисело зеле по брестовишки 2
От зелето се запазват 5-6 големи листа. Останалото се нарязва надребно, изтисква се от сока и се слага в тенджера да се задушава, като се налива около 400 мл олио и 300 мл вода.
3
Агнешко с кисело зеле по брестовишки 3
Агнешката плешка се разрязва, така че да се получи джоб между ребрата и крака. Полученият отвор се пълни с оризовата плънка и се зашива с дебел конец.
4
Агнешко с кисело зеле по брестовишки 4
Задушеното зеле се изсипва в тава, върху нея се поставя скара, на която се слага плешката.
5
Агнешко с кисело зеле по брестовишки 5
В тиган се разтопява маслото, след което се овкусява със солта, черния пипер, кимиона и червения пипер и се разбърква. С получената смес хубаво се намазва напълнената плешка. Завива се с отделените зелеви листа и се пече във предварително загрята до температура 200 градуса фурна около 3 часа, като след първия час температурата се намалява на 150 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: