Агнешко с картофи в гърне

Типично ястие от българската кухня
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 20.12.2013
Агнешко с картофи в гърне
 
Необходими продукти:
600 гр агнешко месо
2 глави лук
600 г картофи
140 г моркови
500 мл бира
1 к. л. кимион
1 к. л. черен пипер
6-7 зърна бахар
1 дафинов лист
4 с. л. олио
брашно
магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на три порции, посолява се, посолява се, овалва се в брашно и се запечатва в тигана до златисто. Отдръпва се месото и в същата мазнина се запържват почистените и нарязани на дребно лук и моркови.
2
В гърнето се подреждат месото, лукът, морковите, подправките, почистените и нарязани наедро картофи. Посолява се и се налива бирата. Гърнето се захлупва и се слага във фурната. Печете се на 200 градуса за час и половина. Сервира се топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2014
Можете да използвате и дрги подправки по ваш вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Добре звучи. Ще го пробвам, но без да заъпржвам предварително. Мисля, че ще се изпучу и ако го оставя по-дълго на нисък градус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: