Агнешко с грах

С аромат на розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешка плешка
4 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1 дафинов лист
2 с. л. царевично нишесте
2 стръка розмарин
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
2 с. л. доматен концентрат
1 кг замразен грах
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с грах
Агнешкото се обезкостява и се реже на едри кубчета.
2
Агнешко с грах 2
Морковите се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът се наситнява.
3
Агнешко с грах 3
Месото се запържва в олиото до златистокафяво и се изважда.
4
Агнешко с грах 4
В същия съд се запържват морковите, лукът и целите скилидки чесън.
5
Агнешко с грах 5
Връща се месото, добавят се маслото и доматеният концентрат. Овкусява се с червения пипер.
6
Агнешко с грах 6
Прибавят се дафиновият лист и розмаринът, и се наливат около 1,5 л вода. Слагат се и агнешките кости. Готви се под капак за 2–3 часа. След това костите и розмаринът се отстраняват.
7
Агнешко с грах 7
Прибавя се грахът. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Агнешко с грах 8
Нишестето се разтваря в студена вода и се налива в тенджерата.
9
Агнешко с грах 9
Готви се още 5–10 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: