Агнешко рагу с талятели

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешко рагу с талятели
 
Необходими продукти:
1 кг агнешка плешка
1 пакет талятели
50-100 г целина
5-6 сушени домата
2-3 стерилизирани домата
4 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
2 моркова
1 кубче телешки бульон
1 в. ч. червено вино
6-7 с. л. зехтин
2-3 щипки смлян бахар
пармезан за поръсване
4-5 стръка магданоз
2 клонки мащерка
2 дафинови листа
1 клонка розмарин


Начин на приготвяне:
1
Агнешко рагу с талятели
Костите на плешката се отделят, нарязват се и се запържват на силен огън в малко зехтин (може да се добавят и нарязани ребра). След това се изваждат и в същата тенджера се запържва нарязаното на едри парчета агнешко месо.
2
Агнешко рагу с талятели 2
Целината, морковите и стръковете пресен лук се нарязват и се запържват за 2-3 минути в тенджерата, в която е било месото, като се добавя малко зехтин.
3
Агнешко рагу с талятели 3
Прибавят се стерилизираните домати и нарязаните на колелца скилидки чесън, налива се червеното вино, разбърква се и се поръсва със стритото кубче телешки бульон.
4
Агнешко рагу с талятели 4
Месото и костите се сипват в тенджерата при зеленчуците и се налива гореща вода до нивото на продуктите.
5
Агнешко рагу с талятели 5
Приготвя се букет „Гарни“, като стръковете магданоз, дафиновите листа, клонките мащерка и розмарин се събират и се връзват с дълга връв.
6
Агнешко рагу с талятели 6
Букет „Гарни“ се слага в ястието, като свободният край на връвта остава извън тенджерата. Добавят се няколко щипки смлян бахар и се посолява на вкус.
7
Агнешко рагу с талятели 7
Прибавят се нарязаните сушени домати, които предварително са накиснати във вода, за да омекнат.
8
Агнешко рагу с талятели 8
Ястието къкри под капак около 45 минути и когато е готово, костите и букет „Гарни“ се отстраняват.
9
Агнешко рагу с талятели 9
Агнешкото рагу се поднася върху сварените талятеле и се поръсва с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: