Агнешко попска яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2005
Агнешко попска яхния
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
600 г арпаджик
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
50 г масло
2 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
2-3 щипки ким
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джоджен


Начин на приготвяне:
1
Агнешко попска яхния
Арпаджикът се залива с вряла вода и се оставя да се охлади. След това лукчетата се обелват.
2
Агнешко попска яхния 2
Месото се обезкостява, нарязва се на хапки и се запържва на силен огън в предварително загретите масло и олио. Когато се запече от всички страни, силата на котлона се намалява. Задушава се около 30 минути под капак.
3
Агнешко попска яхния 3
Добавят се арпаджикът и нарязаният наситно чесън, поръсва се с червен пипер. Налива се гореща вода, така че да покрие продуктите.
4
Агнешко попска яхния 4
Добавя се доматеното пюре, посолява се, слагат се ким и дафинов лист. Къкри около 30 минути на тих огън под капак. Към края се добавя джодженът и къкри още 3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: