Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия

Модерна българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2009
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
100 г масло
1 глава чесън
1 глава лук
1 морков
2 дафинови листа
зърна черен пипер, червен пипер и сол на вкус
2 агнешки главички
30 г краве масло
1 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
500 г картофи
50 г краве масло
1 глава чесън
1 корен пащърнак
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия
Морковът се нарязва на колелца, лукът – наедро и заедно с небелените скилидки чесън се запичат в тиган с незалепващо покритие.
2
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 2
Плешката се намазва с масло, овкусява се със сол, червен пипер, черен пипер на зърна и се слага в тава върху запечените зеленчуци. Добавят се два дафинови листа и се налива вряла вода до нивото на месото.
3
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 3
Върху плешката се поставя останалото масло, тавата се завива с фолио и месото се пече във фурна около 2-2,5 часа на 200 градуса.
4
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 4
Пащърнакът се обелва, нарязва се на 4 ивици и се бланшира за 5 минути в подсолена вряща вода.
5
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 5
В малка тава се налива около 1 ч. ч. олио и се загрява, докато запуши. Слагат се ивиците пащърнак и се пекат във фурна около 20 минути, като периодично се обръщат, за да се изпекат равномерно.
6
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 6
Агнешките главички се сваряват в подсолена вода в тенджера под налягане за 30-40 минути. След като изстинат, се обезкостяват, месото се нарязва надребно и се запържва за 1-2 минути в сгорещено краве масло.
7
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 7
Прибавя се нарязаният надребно магданоз, подправя се с черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се сваля от котлона.
8
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 8
Сварените картофи се намачкват заедно с маслото, горещото прясно мляко и сол на вкус.
9
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 9
Изпечената плешка се обезкостява и върху стреч фолио се поставят едри късове от месото. Завиват се плътно, подобно на салам, и се слагат да стегнат в хладилник.
10
Агнешко печено с агнешка главичка магданозлия 10
Фолиото се отстранява, парчетата агнешко се нарязват по диагонал на 3 части и се запържват в масло до зачервяване. Поставят се върху канапе от картофено пюре, гарнират се с пащърнак, кенели (цилиндрични бухтички) от агнешки главички и запечени в олио скилидки чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: