Агнешко гювеч по гергьовски

(Село Драбишна)
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки врат
1 буркан стерилизиран гювеч
7-8 чушки
3-4 шепи спанак
2-3 връзки зелен лук
2-3 люти чушки
2-3 дафинови листа
200 мл бяло вино
1 ч. ч. олио
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко гювеч по гергьовски
Чушките и лукът се нарязват наситно, спанакът – наедро.
2
Агнешко гювеч по гергьовски 2
Месото и нарязаните зеленчуци се слагат в гювеч, добавят се стерилизираният гювеч, лютите чушки и дафиновите листа.
3
Агнешко гювеч по гергьовски 3
Наливат се олиото и бялото вино, подправя се с кимион и сол. Покрива се с вода и се пече на силен огън около 1 - 1 1/2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: