Агнешко гръбче с боров цвят

Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2010
Агнешко гръбче с боров цвят
 
Необходими продукти:
800 г филе от агнешко гръбче (4 агнешки котлета)
100 мл боров мед
50 мл зехтин
20 г боров цвят
2 клонки розмарин
300 г моркови
300 г картофи
30 мл зехтин
4 жълтъка
200 мл сметана
50 г „Пармезан”
50 г краве масло за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се почистват, измиват се и се нарязват на тънки шайби, запържват се в зехтина и към тях се добавя вода, колкото да ги покрие. Като изври водата, се изваждат.
2
Дъното и стените на малка тава се намазват с масло и в нея се изсипват морковите и картофите. Върху тях се разпределят предварително смесените жълтъци, сметана и пармезан. Пече се 12–15 минути на 200 градуса.
3
Агнешкото се овкусява с подправките и се запържва до златисто в намазнен със зехтина тиган заедно с боровия цвят и розмарина. Прехвърля се в тава и се намазва с боровия мед. Пече се още 5–6 минути, така че месото да остане розово по средата.
4
Ястието се сервира с огретена.
 
Съвет:
Порциите агнешко могат да се поднесат подредени и върху огретена.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: