Агнешко горски кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2001
Агнешко горски кебап
 
Необходими продукти:
агнешка плешка около 1 кг
3 стръка зелен лук
300 г гъби
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2 с. л. магданоз
2 с. л. джоджен
масло и олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Агнешко горски кебап
Месото се нарязва на едри кубчета, които се запържват в масло и олио. Прибавя се нарязаният на колелца лук, тенджерата се похлупва и месото се задушава, докато се изпари сокът му. Гъбите се нарязват на филии.
2
Агнешко горски кебап 2
Когато месото остане на мазнина, се поставят гъбите и силата на огъня се увеличава. Пържи се няколко минути, поръсва се с червен пипер и се налива виното.
3
Агнешко горски кебап 3
Ястието се задушава на тих огън около 20 минути. Поставят се подправките. Задушава се още няколко минути и се сервира. Подходяща гарнитура е задушен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: