Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли

Гост: Робин Виляреал
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2009
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли
 
Необходими продукти:
1 агнешко бонфиле
200 г чери домати
2-3 скилидки чесън
1/4 глава лук
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
черен пипер и сол на вкус
1 ч. ч. полента (инстантен качамак)
1 ч. ч. галета
100 г кедрово семе
50 г пармезан
10 мл босилеков зехтин
5-6 листенца магданоз
4-5 агнешки кокала
3-4 скилидки чесън
2-3 стръка праз лук
1 морков
мазнина за пържене
черен пипер и сол на вкус
200 г спанак
200 г брашно
100 г сирене "Рикота"
2 яйца
100 мл готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли
Чери доматите се разрязват на половинки, поставят се в дълбока тава за печене и се поръсват с нарязаните чесън, лук, риган, черен пипер, сол и зехтин. Разбъркват се и се пекат 20-30 минути във фурна на 130 градуса.
2
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 2
Сухият магданоз за пестото, ментата, пармезанът, кедровото семе, лимоновият сок и чесънът се поставят в блендер.
3
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 3
Добавят се почистеният от люспите и семето домат, течната готварска сметана и зехтинът и се пюрира.
4
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 4
Галетата, полентата (готов качамак), наситнените листа магданоз, пречистеното масло и олиото с мащерка се пасират, след което се смесват с пюрираните кедрови ядки.
5
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 5
Спанакът се запържва със зехтин в силно загрят тиган, като се разбърква с набодена на вилица скилидка чесън.
6
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 6
Брашното за равиолите се смесва с яйцата и 10 мл босилеков зехтин. Сипва се малко вода и се разбива в кухненски робот.
7
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 7
Полученото тесто се изтънява с машинка за паста, поръсва се с брашно и листенца магданоз и се покрива с още един лист изтънено тесто, след което отново се изтънява и се нарязва на колелца.
8
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 8
Сотираният спанак се нарязва, разбърква се със сирене "Рикота" и се разпределя в тестените формички. Оформят се равиолите, запечатват се и се сваряват.
9
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 9
Агнешкото бонфиле се почиства от ципата и сухожилието, поръсва се с черен пипер и сол и се запържва. Запърженото месо се намазва с пестото и се запича в умерена фурна (150-180 градуса).
10
Агнешко филе с чери домати, песто и равиоли 10
Агнешките кокали се запичат във фурна с нарязаните праз и морков и полученият от печенето сос се запържва със скилидките чесън. Изпеченото агнешко се поднася върху соса гарнирано с равиоли и чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: