Агнешко фате

Полезна идея как да приготвите агнешко
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо от плешка
400 г нахут от консерва
400 г кисело мляко
2 глави лук
1 с. л. доматен концентрат
3 скилидки чесън
1/2 връзка мента
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. бахар
1 ч. л. кимион зърна
1 ч. л. кориандър зърна
1 ч. л. лют пушен пипер
70 г кедрови ядки
4 плоски хлебчета (пита бред)
60 мл студено пресован зехтин
50 г краве масло
2 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко фате
Нарежете месото на малки кубчета, лука - на ивички, а две скилидки от чесъна - на ситно.
2
Агнешко фате 2
Загрейте половината зехтин и в него запържете месото до златистокафяво, прибавете лука и чесъна, посолете и разбъркайте.
3
Агнешко фате 3
Щом и лукът и чесънът се запържат, овкусете със сол, счукания в хаванче бахар, зърната кориандър, канелата и кимиона.
4
Агнешко фате 4
Прибавете доматения концентрат, разбъркайте, поръсете с лют пушен пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото. Похлупете и гответе на слаб огън, докато месото омекне - около 1 час и 40 минути.
5
Агнешко фате 5
Овкусете със сол и черен пипер и прибавете отцедения нахут. Разбъркайте и оставете на огъня за още 5-10 минути.
6
Агнешко фате 6
Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, докато стане на паста. Прибавете киселото мляко, останалия зехтин и накълцана мента.
7
Агнешко фате 7
Маслото загрейте в тиган, докато стане със светло кафяв цвят и развие аромат на ядки. Прецедете.
8
Агнешко фате 8
Запечете кедровите ядки и хляба в сух тиган по отделно. Накълцайте магданоза. Нарежете хляба на триъгълници.
9
Агнешко фате 9
В плато сложете триъгълници хляб, отгоре - от агнешкото и млечния сос, отново поставете хляб, агнешко и сос. Завършете с кедровите ядки, кафявото масло и магданоза.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2019
Много ароматно и много вкусно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: