Агнешко бутче по италиански

Гости: Анна Лиза Саракко и Зохара Кампаньола
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут без джолан
10 маслини
2-3 скилидки чесън
1 в. ч. бяло вино
6-7 с. л. зехтин
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
морска сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко бутче по италиански
В агнешкия бут се правят дълбоки разрези. (Трябва да се получат порционни парчета, които не са разделени напълно.)
2
Агнешко бутче по италиански 2
Месото се слага в намазнена със зехтин дълбока тава и се поръсва с риган, морска сол и мащерка.
3
Агнешко бутче по италиански 3
Отгоре се полива със зехтин.
4
Агнешко бутче по италиански 4
Върху овкусеното месо се слагат нарязаните скилидки чесън и се пече във фурна около 20 минути. След това се налива виното, добавят се маслините и се пече до кулинарна готовност (40-60 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: