Агнешки шишчета с нахут и патладжан

Ливанска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешки шишчета с нахут и патладжан
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
200 г сварен нахут
2 патладжана
1 стрък пресен лук
1 стрък чесън
1/2 зелена чушка
2-3 стръка джоджен
1 резен джинджифил
1 филия сух хляб
1 ч. л. кимион
бял пипер и сол на вкус
2 кисели краставички
зелената част на 1 стрък лук
1/2 зелена чушка
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. сусамов тахан


Начин на приготвяне:
1
Агнешки шишчета с нахут и патладжан
Патладжаните се изпичат на скара. Поставят се в съд с капак, за да се задушат, и се обелват.
2
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 2
Агнешкото месо се нарязва на късове и се смила – първо на едра решетка, след това – на по-ситна. Накрая в месомелачката се поставя филията хляб, за да обере полепналата кайма.
3
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 3
Патладжаните, свареният нахут, стръковете лук и чесън, зелената чушка и джинджифилът се слагат в блендер. Подправят се с кимиона, поръсват се с бял пипер на вкус и се смилат на пюре.
4
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 4
Към каймата се добавя наситненият джоджен и се посолява на вкус.
5
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 5
Сипва се зеленчуковото пюре и се омесва. Сместа се поставя в хладилник за около 30-60 минути.
6
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 6
От охладената кайма на дървени шишчета се оформят кебапчета и се изпичат на скара.
7
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 7
Киселото мляко, лукът, зелената чушка, сусамовият тахан и киселите краставички за соса се смесват, посоляват се на вкус и се пасират.
8
Агнешки шишчета с нахут и патладжан 8
Шишчетата се поднасят заедно със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: