Агнешки сарми с лапад

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г агнешко месо
2 връзки лапад
3 стръка пресен лук
1 зелена чушка
50 г стафиди
50 г масло
1 к. ч. ориз
2 клонки джоджен
3 зърна бахар
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. червен пипер
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки сарми с лапад
Месото се нарязва на малки парчета. Запържва се в предварително загрято масло под капак за 10-15 минути.
2
Агнешки сарми с лапад 2
Добавят се нарязаният на колелца лук и наситнената чушка. Задушава се още 10 минути. Изсипва се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
3
Агнешки сарми с лапад 3
Подправя се с наситнените зърна бахар, кориандър и червен пипер. Оттегля се от котлона, налива се 1 к. ч. топла вода, посолява се.
4
Агнешки сарми с лапад 4
Плънката се връща на котлона и ври, докато водата се изпари. След това се добавят стафидите и наситненият джоджен.
5
Агнешки сарми с лапад 5
Листата лапад се попарват във вряща вода за 1 минута. Охлаждат се и се изцеждат. Поставя се от плънката и се завиват сарми.
6
Агнешки сарми с лапад 6
Сармите се нареждат в тенджерка, заливат се с гореща вода, посоляват се и се захлупват се чиния. Ястието се оставя да ври 20 минути.
7
Агнешки сарми с лапад 7
Яйцата се разбиват с киселото мляко в малка тенджера. Нагрява се, налива се 1 черпак от горещия бульон, поръсва се със сол и черен пипер. Сармите се поливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: