Агнешки ребърца с картофи и маслини

Традиционна гръцка рецепта от остров Тасос
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дребни пресни картофи
750 г агнешки ребра
50-60 г обезкостени маслини
30 г масло
2 домата (300-400 г)
1 връзка пресен лук
1 зелена чушка
7-8 листа джоджен
3-4 стръка магданоз
2 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки ребърца с картофи и маслини
Ребрата се насичат на половини, а след това - на порционни парчета от по 3-4 ребра. Поставят се в тенджера с предварително загретите олио и масло, пържат се 3-4 минути, след което се обръщат.
2
Агнешки ребърца с картофи и маслини 2
Добавя се нарязаният на кръгчета лук, съдът се похлупва и месото се задушава на слаб огън в собствен сос 20-25 минути. (Ако течността се изпари, се долива малко вода.)
3
Агнешки ребърца с картофи и маслини 3
След това в в тенджерата се слагат и картофите, налива се гореща вода (трябва да е на нивото на продуктите), посолява се и къкри 10 минути.
4
Агнешки ребърца с картофи и маслини 4
Чушката и доматите се пюрират и се наливат в тенджерата. Изсипват се и маслините и ястието къкри още 20 минути.
5
Агнешки ребърца с картофи и маслини 5
Готовото ястие се поръсва с наситнен магданоз и джоджен, овкусява се с черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: