Агнешки пържоли по цигански

Сръбска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2008
Агнешки пържоли по цигански
 
Необходими продукти:
4 обезкостени агнешки пържоли от бут
1 ч. л. микс от подправки
2-3 с. л. олио
1 сварено яйце
листа зелена салата за украса
100 г бекон
2 гъби
1 домат
1 чушка
1 картоф
1 кисела краставичка
100 г микс от замразени зеленчуци
1 глава червен лук
1 ч. л. микс от подправки
1/2 в. ч. бяло вино
2-3 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки пържоли по цигански
Агнешките пържоли се подправят със сол и микс от подправки и се изпичат в намазнен оребрен тиган.
2
Агнешки пържоли по цигански 2
Беконът за соса се нарязва на кубчета и се запържва в загрято олио.
3
Агнешки пържоли по цигански 3
След 2-3 минути се прибавят нарязаните надребно домат, картоф, кисела краставичка, лук и гъби. Поръсва се с микс от подправки.
4
Агнешки пържоли по цигански 4
Добавят се запечените пържоли и миксът от замаразени зеленчуци.
5
Агнешки пържоли по цигански 5
Слагат се магданоз, микс от подправки и вино и се оставя да се задушава под капак около 10 минути. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус.
6
Агнешки пържоли по цигански 6
Сервира се върху канапе от зелена салата, като отгоре се настъргва свареното яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: