Агнешки момици с гъби и резене

Апетитно предложение за вкусен обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г агнешки момици
250 г дребни печурки
50 г краве масло
100 мл десертно вино „Порто“
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 глава резене
1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
1 стрък мащерка
1–2 с. л. морска сол
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки момици с гъби и резене
Агнешките момици се накисват за 1 нощ в саламура от 500 мл вода, 1–2 с. л. морска сол и 1/2 лимон, нарязан на шайби.
2
Агнешки момици с гъби и резене 2
След това се бланшират за 1–2 минути във вряща вода и после се шокират в леденостудена вода.
3
Агнешки момици с гъби и резене 3
Обелват се и се слагат върху кухненска хартия.
4
Агнешки момици с гъби и резене 4
Покриват се с друг лист хартия и се притискат с нещо тежко за няколко часа, за да излезе водата.
5
Агнешки момици с гъби и резене 5
Овкусяват се със сол и черен пипер и се пържат до златисто в половината масло. Изваждат се.
6
Агнешки момици с гъби и резене 6
В същия съд се запържват 2 накълцани скилидки чесън. Деглазира се с виното, добавя се и мащерката.
7
Агнешки момици с гъби и резене 7
Сосът се оставя да се редуцира, а след това се монтира с останалото масло.
8
Агнешки момици с гъби и резене 8
Лукът и резенето се режат на полумесеци, гъбите се белят и се режат на четвъртинки. Останалият чесън и магданозът се наситняват.
9
Агнешки момици с гъби и резене 9
Гъбите се запържват до златисто в половината зехтин. Изваждат се.
10
Агнешки момици с гъби и резене 10
Налива се останалият зехтин и се запържват лукът, чесънът и резенето.
11
Агнешки момици с гъби и резене 11
Гъбите се връщат обратно в съда, овкусява се със сол, черен пипер и наситнен магданоз.
12
Агнешки момици с гъби и резене 12
Момиците се сервират със соса и със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: