Агнешки кюфтета с картофи в доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2005
Агнешки кюфтета с картофи в доматен сос
 
Необходими продукти:
300-350 г агнешко месо от плешка или бут
60-80 г лук
2 картофа
4-5 стръка джоджен
1 буркан стерилизирани домати
1 зелена чушка
60-80 г лук
2-3 с. л. олио
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кимион
1-2 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Агнешки кюфтета с картофи в доматен сос
Картофите се сваряват. Месото се нарязва на късове и се смила с половината от нарязания наситно лук.
2
Агнешки кюфтета с картофи в доматен сос 2
Доматите се пасират.
3
Агнешки кюфтета с картофи в доматен сос 3
Останалият лук се запържва с нарязаната на парченца чушка в сгорещено олио. Подправя се с кориандъра, куркумата и кимиона. Поръсва се със сол и захар. Наливат се доматите.
4
Агнешки кюфтета с картофи в доматен сос 4
Картофеното пюре се омесва с каймата и наситнения джоджен, посолява се. Кюфтетата се изпържват и се прехвърлят в соса, където къкрят 15-20 минути. При сервиране се поръсва с пера пресен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: