Агнешки кюфтета с булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2004
Агнешки кюфтета с булгур
 
Необходими продукти:
700–800 г агнешко месо (шилешко)
150 г булгур
1 ч. л. копърово семе
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
1 връзка зелен лук
1 яйце
1 с. л. лимонов сок
10 листа пресен джоджен
50 г слънчогледово семе
2 глави лук (100 г)
500 мл кисело мляко
1 с. л. нишесте
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Агнешки кюфтета с булгур
Булгурът се потапя във вряла вода.
2
Агнешки кюфтета с булгур 2
Месото се почиства от излишната лой и се смила в кухненски робот. Получената кайма се овкусява със смлените слънчогледови семки, копъровото семе, кориандъра, кимиона и солта.
3
Агнешки кюфтета с булгур 3
След като набъбне, булгурът се изцежда и се прибавя към каймата.
4
Агнешки кюфтета с булгур 4
Накълцаният джоджен, яйцето и лимоновият сок се слагат в каймата, която хубаво се размесва.
5
Агнешки кюфтета с булгур 5
Зеленият лук се почиства, нарязва се наситно и се прибавя към каймата.
6
Агнешки кюфтета с булгур 6
От добре овкусената и омесена кайма се оформят кюфтета, които се подреждат в намазнена тавичка и се пекат 10–15 минути от всяка страна в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
7
Агнешки кюфтета с булгур 7
Сосът за кюфтета се приготвя, като лукът се нарязва наситно и се запържва до златисто в нагорещен зехтин. В тенджера се затопля киселото мляко, сипва се разтвореното в малко вода нишесте и се посолява. Разбърква се, добавя се нарязаният лук и се сервира като гарнитура към кюфетата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: