Агнешки котлети

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2008
Агнешки котлети
 
Необходими продукти:
6 агнешки котлета
250-300 г карфиол
2 домата
1/2 глава лук
1 ч. ч. фин булгур
3-4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
1 к. ч. зехтин
1 струйка лимонов сок
1 ч. л. сух джоджен
1/2 ч. л. кимион
1-2 щипки канела
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети
Агнешките котлети и чесънът се нарязват.
2
Агнешки котлети 2
Наситненият чесън се смесва в купа със зехтина, солта, канелата, кимиона, нарязания магданоз, лимоновия сок, черния пипер и сухия джоджен.
3
Агнешки котлети 3
Котлетите се поръсват с 1-2 с. л. от дресинга, втрива се с ръце и се оставят да поемат маринатата 10-20 минути.
4
Агнешки котлети 4
Маринованото месо се пече на скара 5-10 минути и се задушава под капак.
5
Агнешки котлети 5
Карфиолът се бланшира във вряла вода, след което се потапя в ледена вода.
6
Агнешки котлети 6
Булгурът се залива с вряла вода.
7
Агнешки котлети 7
Доматите, лукът и магданозът се почистват, нарязват се и се смесват в купа с отцедения булгур и карфиола.
8
Агнешки котлети 8
Поливат се с остатъка от маринатата, разбъркват се и се поднасят като гарнитура към котлетите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: