Агнешки котлети с ароматно масло

Истинско богатство от цвят, вкус и аромат във всяка порция
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 цели парчета агнешки котлети (с по 8 ребра всяко)
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за маслото:
100 г краве масло (със стайна температура)
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
1 с. л. дижонска горчица
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата от спанак:
200 г бейби спанак
40 г сушени домати
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за картофите „Лулу“:
800 г картофи
50 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло
200 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети с ароматно масло
Розмаринът и чесънът се нарязват наситно, кората на лимона се настъргва. Разбъркват се с маслото, горчицата, сол и черен пипер.
2
Агнешки котлети с ароматно масло 2
Ароматното масло се завива като бонбон във фолио за свежо съхранение и се прибира във фризер поне за час.
3
Агнешки котлети с ароматно масло 3
Котлетите се почистват с остър нож от мазнината по горната част на ребрата.
4
Агнешки котлети с ароматно масло 4
Намазват се със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат до златисто в силно загрят тиган.
5
Агнешки котлети с ароматно масло 5
Месото се слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор и се пече 10–12 минути. Оставя се да почине 5–10 минути, преди да се нареже.
6
Агнешки котлети с ароматно масло 6
Картофите се белят и се режат на едри кубчета. Слагат се в тава и се поръсват със сол и черен пипер. Налива се бульонът. Отгоре се разпределя маслото.
7
Агнешки котлети с ароматно масло 7
Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Агнешки котлети с ароматно масло 8
Фолиото се отстранява, картофите се поръсват с настърган пармезан и се запичат до златисто – за около 10 минути.
9
Агнешки котлети с ароматно масло 9
Спанакът се почиства, чесънът и доматите се наситняват.
10
Агнешки котлети с ароматно масло 10
В зехтина се запържват първо доматите и чесънът, а след това се добавя и спанакът, овкусява се със сол и черен пипер. Готви се 2–3 минути.
11
Агнешки котлети с ароматно масло 11
В чинии за сервиране се слагат картофи, върху тях – спанак, отгоре котлети и парченца ароматно масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: