Агнешки книжен кебап

Оригинална идея за Великденското основно
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо от бут (обезкостено)
1 ч. л. чубрица
2 с. л. пушен червен пипер (сладък)
2 връзки пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка магданоз
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
250 г цедено кисело мляко
4 стръка джоджен
2 скилидки чесън
4 арабски питки
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки книжен кебап
Месото се реже на кубчета и се смесва с наситнените лук и чесън.
2
Агнешки книжен кебап 2
Прибавят се червеният пипер, наситненият магданоз, разтопеното масло, чубрицата, сол и черен пипер, и се разбърква.
3
Агнешки книжен кебап 3
От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и сместа се разпределя в тях.
4
Агнешки книжен кебап 4
Оформят се стегнати пакетчета и се подреждат в тава. Наливат се около 150 мл вода (или пилешки бульон) и се пече около 1 час и 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
5
Агнешки книжен кебап 5
Сосът се приготвя като киселото мляко се разбърква заедно със счуканите с малко сол скилидки чесън, сол на вкус и наситнения джоджен.
6
Агнешки книжен кебап 6
По желание питките се загряват на тиган или във фурната. Готовото месо се сервира със соса и хляба.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2015
Лесно и вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Деницак, може да използваш хартия за печене.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2015
Аз ползвах хартия за печене и се получи чудесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2015
Някой знае ли дали мога да ползвам хартия за печене, вместо пергаментова хартия? Има ли разлика?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: