Агнешки главички по воденичарски

Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2004
Агнешки главички по воденичарски
 
Необходими продукти:
2 агнешки главички
5 стръка пресен лук
200 г печурки
50 г краве масло
500 г агнешки дроб
4–5 стръка магданоз
4–5 стръка джоджен
1 ч. л. черен пипер
4 яйца
червен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки главички по воденичарски
Агнешките главички се накисват 15 минути в студена вода, за да се обезкървят, и се сваряват в тенджера под налягане за 20 минути след завирането. Обезкостяват се, като черепът в задната част се разцепва с остър нож. Всичко – мозъкът и отделеното месо – се нарязва на парченца, като от очите се отстранява само черното.
2
Агнешки главички по воденичарски 2
Печурките се нарязват на филии и се запържват до златисто на силен огън в загрятото масло.
3
Агнешки главички по воденичарски 3
Дробът се нарязва на кубчета и заедно с нарязания наедро лук се поставя в тигана при гъбите. Съдът се захлупва и се оставя да се задуши за около 15 минути на тих огън. След това се добавят нарязаните надребно магданоз и джоджен, посолява се и се подправя с черен и червен пипер.
4
Агнешки главички по воденичарски 4
След като при зеленчуците се изсипят почистените главички, ястието се разпределя в гювечета, като върху всяко от тях се счупва по 1 яйце.
5
Агнешки главички по воденичарски 5
Пекат се при температура 200 градуса, докато яйцата се забулят. При сервиране всяко гювече се поръсва с червен пипер и по желание се поднася с люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: