Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби

Превъзходно предложение от Лора, как да поднесете пържени бъбречета в сезона на агнешкото
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 агнешки бъбрека
300 г арпаджик
2 скилидки чесън
200 г гъби
150 г пушена наденица
250 мл бира
100 г краве масло
1 щипка мащерка
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус

за маринатата за бъбреците:
250 мл прясно мляко
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 с. л. винен оцет
2 щипки мащерка
2 щипки естрагон
1/2 ч. л. чили


Начин на приготвяне:
1
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби

Арпаджикът се накисва във вода (за да се обели по-лесно) и се облева.

 


2
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 2

Бъбреците се разполовяват и се почистват от бялата жила.

 


3
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 3

Заливат се с млякото, слагат се подправките за маринатата и нарязаните наситно лук и чесън. Налива се оцетът. Съдът се покрива с фолио и се оставя за 30 минути.

 


4
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 4

Лукът се пържи в половината от маслото, подправя се с мащерката и се оставя леко да омекне.

 


5
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 5

Гъбите се обелват, нарязват се на четири, като пънчетата се отстраняват. Наденицата се нарязва наситно. Гъбите и наденицата се прибавят към лука.

 


6
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 6

Слагат се целите скилидки чесън и се разбърква. Налива се бирата, подправя се със сол и черен пипер и се поръсва със захарта. Щом течността се изпари, се вадят от съда.

 


7
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 7

Бъбреците се изваждат от маринатата, подсушават се върху кухненска салфетка и се пържат в останалото масло, за кратко.

 


8
Агнешки бъбреци с арпаджик и гъби 8

Поднасят се върху канапе от арпаджика.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: