Агнешкa плешка с хрупкава коричка

Печено агнешко с микс от билки и гарнитура от сотиран зелен фасул, обвит в ленти бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2012
Агнешкa плешка с хрупкава коричка
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (1,6-2 кг)
2 моркова
5 глави шалот
100 мл червено вино
1 ч. ч. вода
80 г краве масло
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

за ароматните трохи:
3 филии бял хляб
2 глави шалот
1 скилидка чесън
1/4 връзка естрагон
6 стръка мащерка
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата от домати:
3 големи домата
50 мл зехтин
3–4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за снопчетата от зеления боб (12 броя):
500 г замразен зелен боб (цял)
200 г бекон
2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешкa плешка с хрупкава коричка

Месото се овкусява със сол и черен пипер и се намазва с маслото, размекнато на стайна температура.

 


2
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 2

Поставя се в тава, заедно с нарязаните наедро моркови и разполовен шалот. Налива се водата, покрива се с фолио и се пече в загрята на 140 градуса фурна за около 4 часа.

 


3
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 3

Всички продукти за ароматните трохи се смилат в блендер.

 


4
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 4

Когато месото е готово, се изважда от тавата, покрива с трохите и се слага върху скара. Отдолу се поставя чиста тава. Пече се в загрята на 220 градуса фурна – до златисто.

 


5
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 5

Тавата от печенето на месото, заедно със зеленчуците се поставя на котлона. Деглазира се с червеното вино, налива се 1/2 ч. ч. студена вода и се прибавя горчицата. Разбърква се хубаво.

 


6
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 6

После всичко се прехвърля в купа, пасира се и се прецежда.

 

 


7
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 7

Доматите се нарязват на шайби. Подреждат се в тава, намазана със зехтин. Овкусяват се със сол, черен пипер, мащерка и зехтин. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути.

 


8
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 8

Зеленият боб се бланшира за около 5 минути в кипяща подсолена вода, след това се шокира в ледена. Отцежда се.

 


9
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 9

От него се оформят снопчета, които се увиват в тънки ленти бекон. Трябва да се получат 12 снопчета.

 


10
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 10

После се сотират за кратко в сгорещените масло и зехтин, на висока температура. Целта е да се запече беконът. Подправя се със сол и черен пипер.

 


11
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 11

Месото се нарязва на парчета, като се внимава да не се изронят ароматните трохи.

 


12
Агнешкa плешка с хрупкава коричка 12

В чинии се слагат по три шайби домат, върху тях по едно снопче зелен боб и отстрани парче агнешко. Месото се залива със сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: