Агнешка мусака с коприва и картофи

Пролетна мусака със специална млечно-яйчена заливка със сирене и коприва
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г коприва
100-150 г сирене
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 кг пресни картофи
600 г обезкостено агнешко месо
4 стръка пресен лук
10 връхчета розмарин
10 листа джоджен
1 к. ч. олио
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешка мусака с коприва и картофи
Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в 3-4 с. л. предварително загрято олио. Когато се зачерви, се добавя наситненият пресен лук, поръсва се със сол и червен пипер и се задушава под капак около 10 минути.
2
Агнешка мусака с коприва и картофи 2
След като месният сок се изпари, се прибавят доматеното пюре, розмаринът и наситнените листа джоджен. Налива се 1 ч. ч. топла вода, кипва се и се подправя с черен пипер на вкус.
3
Агнешка мусака с коприва и картофи 3
Дъното на намаслена тава се покрива с нарязани на кръгчета картофи, отгоре се разпределя плънката и се покрива плътно с втори ред картофи. Полива се с останалото олио (течността трябва да е на нивото на месото) и се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
4
Агнешка мусака с коприва и картофи 4
Копривата се вари 5 минути в подсолена вода. След това се охлажда със студена вода, отцежда се и се нарязва наситно.
5
Агнешка мусака с коприва и картофи 5
Яйцата се разбиват леко, добавя се киселото мляко и се разбива добре. Добавя се копривата, разбърква се и се сипва настърганото сирене.
6
Агнешка мусака с коприва и картофи 6
Заливката се разпределя върху изпечената мусака, след което тавата се връща във фурната. Ястието се пече още 15-20 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: