Агнешка курбан чорба

Продължават да се спазват традициите да се събират съседи и приятели на курбан и тогава чорбите са питателни и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021
Агнешка курбан чорба
 
Необходими продукти:
1 агнешки гръб (костите)
600 г агнешки комплект
1 глава лук
100 г целина
1 морков
1 суха люта чушка
1 с. л. доматен концентрат
1/4 ч. ч. перлен ориз
1 връзка джоджен
1/4 връзка магданоз
1 с. л. брашно
2 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
1 яйце
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешка курбан чорба

Агнешките дреболии и костите от гърба се варят на слаб огън до готовност.

 


2
Агнешка курбан чорба 2

След това бульонът се прецежда, обира се месото от костите, а дреболиите се нарязват на кубчета.

 


3
Агнешка курбан чорба 3

Лукът, морковът и целината се нарязват на кубчета, а чесънът – наситно. Запържват се заедно с лютата чушка в сгорещените масло и олио. Прибавят се брашното и доматеният концентрат и се запържва за кратко. Налива се бульонът, на части, и се оставя да къкри за около 10 минути, докато зеленчуците омекнат.

 


4
Агнешка курбан чорба 4

Прибавят се месото, дреболиите и оризът. Оставят се на слаб огън, докато ориза стане готов.

 


5
Агнешка курбан чорба 5

Яйцето се разбива добре и се прибавя към горещата супа на тънка струйка, през цедка. Трябва да се образуват парцали (пресечена застройка).

 


6
Агнешка курбан чорба 6

Супата се сваля от огъня и се овкусява със сол и черен пипер. Поръсва се с наситнените магданоз и джоджен и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: