Агнешка градинарска яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2002
Агнешка градинарска яхния
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо с кост
200 г зелен фасул
200 г грах
30 г краве масло
10 арпаджика
3-4 клонки магданоз
3-4 моркова
2 картофа
2 стръка лук
3-4 с. л. олио
1 с. л. мащерка
сол


Начин на приготвяне:
1
Агнешка градинарска яхния
Месото се нарязва на парчета и се запържва в загрято олио. След 2-3 минути се разбърква и след като промени цвета си, се изважда в чиния.
2
Агнешка градинарска яхния 2
В същата мазнина се разтопява малко масло и се слага нарязан наедро лук. След като омекне, се добавят моркови (на колелца), арпаджик и доматено пюре. Разбърква се.
3
Агнешка градинарска яхния 3
Връща се месото и се налива гореща вода, така че да покрие продуктите. Посолява се. Щом кипне, ястието се задушава 30 минути.
4
Агнешка градинарска яхния 4
Слагат се нарязаните на кубчета картофи и се задушава още 20 минути. Прибавят се грахът и фасулът. Долива се малко гореща вода, задушава се още 10-15 минути. Накрая се подправя с мащерка и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: