Агнешка дроб сарма

Ароматна, сочна и златиста
Източник: Иво
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.04.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
2 глави лук
2 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън
200 г ориз
6-7 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 връзка пресен джоджен
1 ½ ч.ч от агнешкия бульон, в който се е варил агнешкия ко
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
400 г кисело мляко
2 яйца
1 ч.л. сода
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешка дроб сарма
В голяма тенджера със подсолена студена вода сложете предварително измития агнешки комплект и го сварете. Периодично махайте образувалата се пяна.
2
Агнешка дроб сарма  2
След това охладете и нарежете на кубчета, а бульона прецедете и запазете.
3
Агнешка дроб сарма  3
Нарежете лукът, бялата част на пресния лук и чесън на дребно.
4
Агнешка дроб сарма  4
В незагрят тиган сложете олиото и 1 с.л. вода, добавете зеленчуците и ги задушете.
5
Агнешка дроб сарма  5
Добавете оризът и го запържете за 4-5 минути, докато стане прозрачен.
6
Агнешка дроб сарма  6
Овкусете със сол, черен пипер, червения пипер, добавете 30-40 мл от бульона и разбъркайте.
7
Агнешка дроб сарма  7
Добавете ситно нарязаните листа джоджен, агнешките дреболии, половината от бульона, перата на пресния лук и чесън, и разбъркайте.
8
Агнешка дроб сарма  8
В подходяща тава изсипете дроб сармата, налейте останалия бульон и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути.
9
Агнешка дроб сарма  9
За заливката в купичка разбийте яйцата, киселото мляко, содата и сол.
10
Агнешка дроб сарма  10
Разпределете сместа върху ястието и допечете за още 10-15 минути- до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: