Агнешка чорба с леща

Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2005
Агнешка чорба с леща
 
Необходими продукти:
200-250 г агнешко месо от плешка или бут
200 г леща
1/2 буркан стерилизирани домати
50 г глава целина
50 г пащърнак
30 г масло
4-5 стръка пресен лук
3-4 скилидки чесън
5 стръка пресен джоджен
1 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба с леща
Месото се обезкостява и се нарязва на късове (лойта се отстранява). Заедно с кокалите се запържва за 10 минути в предварително загрятото масло.
2
Агнешка чорба с леща 2
Добавят се почистените и наситнени целина и лук. Наливат се 2 литра вряла вода. Посолява се, поставят се пащърнакът, лещата и наситненият чесън. Подправя се с кориандъра и кимиона. Къкри 30 минути.
3
Агнешка чорба с леща 3
Когато лещата омекне, се добавят смлените домати. Къкри още 20 минути. Наситненият джоджен се добавя една минута преди супата да е готова. Кокалите се отстраняват и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: