Агнешка чорба с грах

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
агнешки джолан и опашка
250 г замразен грах
2 домата
2 пресни чушки
1 връзка пресен лук
3 стръка джоджен
3 стръка магданоз
1 яйце
5-6 с. л. кисело мляко
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба с грах
Кокалите се варят в 2 1/2 - 3 л подсолена студена вода 40-50 минути, като се отпенват. Когато е готово, месото се изважда, обезкостява се и се нарязва на малки парчета. Бульонът се запазва.
2
Агнешка чорба с грах 2
Лукът и чушката се нарязват наситно, доматите се настъргват. Поставят се в бульона от месото и се варят 15-20 минути. Добавя се грахът, ври още 10 минути.
3
Агнешка чорба с грах 3
Брашното се запича на сух тиган, докато стане кремаво. Оставя се да изстине и се размива с 5-6 черпака бульон. Загрява се и се бърка, докато стане хомогенна смес.
4
Агнешка чорба с грах 4
Яйцето и киселото мляко се разбиват, добавят се 1-2 черпака от брашнената смес и се наливат в брашното. Месото се слага в супата, поръсва се с наситнен джоджен и магданоз. Застройва се с брашнената смес.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: