Агнешка чорба по цигански

Сръбска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2008
Агнешка чорба по цигански
 
Необходими продукти:
черен пипер и сол на вкус
3 с. л. брашно
2-3 ч. л. червен пипер
1 к. ч. олио
300 г агнешко месо от плешка
2 шепи коприва
200 г микс замразени зеленчуци
2 моркова
1 чушка
1 глава лук
20 г глава целина
2 стръка пресен лук
2 люти чушки
1 дафинов лист
1 ч. л. микс от подправки
3-4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба по цигански
Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва до златисто в нагрятото олио.
2
Агнешка чорба по цигански 2
Поръсва се със сол и се добавят нарязаните наситно стар и зелен лук, моркови и чушка.
3
Агнешка чорба по цигански 3
Разбърква се и след 5-6 минути се прибавят замразените зеленчуци. Овкусява се с микс от подправки и нарязана наситно глава целина.
4
Агнешка чорба по цигански 4
Копривата се запарва във вряла вода, след което се изстудява, нарязва се и се слага при месото.
5
Агнешка чорба по цигански 5
Долива се вода и ври около 15 минути. Слагат се нарязаните надребно люти чушки.
6
Агнешка чорба по цигански 6
Брашното се запържва в нагрятото олио до потъмняване, след което се подправя с червен пипер. Разбърква се добре и се прехвърля в чорбата.
7
Агнешка чорба по цигански 7
Добавят се дафиновите листа и черният пипер и се оставя да ври още 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: