Агнешка чорба по сръбски

Гости: Мирослав и Олга Стефанович
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2005
Агнешка чорба по сръбски
 
Необходими продукти:
500 г агнешко от бут
2 глави лук
1-2 моркова
4 скилидки чесън
2 дафинови листа
2-3 с. л. олио
1 с. л. вегета
1 ч. л. сол
лют червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
кисело мляко за застройване
магданоз за поръсване
100 мл олио
3 с. л. брашно
2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба по сръбски
Месото се маринова с вегета, сол и олио, като добре се натърква. Нарязва се на малки кубчета.
2
Агнешка чорба по сръбски 2
Нарязаните наситно лук и моркови се запържват под капак в предварително загрято олио, докато се зачервят.
3
Агнешка чорба по сръбски 3
Добавят се дафиновите листа и месото. Пържи се под капак, докато месото се зачерви. Наливат се 2 литра гореща вода. Добавят се лютият червен пипер и наситненият чесън. Ври 40 минути.
4
Агнешка чорба по сръбски 4
Брашното се запържва в предварително загрятото олио. Оттегля се от котлона и се поръсва с червен пипер. Добавя се към сварената супа, поръсва се с вегета и черен пипер. Във всяка порция се поставят 1-2 с. л. кисело мляко, поръсва се с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2015
Не е от най хранителните супи, но бульона стана вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: