Агнешка чорба

Една наистина вкусна чорба, която няма как да не ви се услади
Източник: Бон Апети
Дата: 06.05.2011
Агнешка чорба
 
Необходими продукти:
1 агнешка главичка
1/2 агнешки комплект
1 глава лук
4–5 скилидки чесън
2 моркова
1 стрък целина
1–2 картофа
50 г краве масло
30 мл олио
1/3 връзка мащерка
2–3 ч. л. самардала
1 връзка магданоз
1/2 връзка мента
1/2 връзка пресен лук за гарниране
сол на вкус

за застройката:
2 жълтъка
1 с. л. брашно
1 с. л. кисело мляко
125 г краве масло
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба

Агнешката главичка се изчиства и се измива. Слага се в подходящ съд, залива се с вода, посолява се и се вари до омекване на месото. След това бульонът се прецежда, месото от главичката се обира и се нарязва на парчета.


2
Агнешка чорба 2

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в загретите масло и олио.


3
Агнешка чорба 3

Когато лукът стане прозрачен, се добавят почистените и нарязани на дребни кубчета моркови и целина. Запържват се около 3–4 минути. След това се прибавят обелените и нарязани надребно картофи и се разбърква.


4
Агнешка чорба 4

След като и картофите се запържат, се изсипва бульонът от главичката. Съдът се захлупва и се оставя да къкри около 20–30 минути.


5
Агнешка чорба 5

Ментата, магданозът и мащерката се наситняват и се слагат при зеленчуците. Овкусява се със самардала.


6
Агнешка чорба 6

Дреболиите от агнешкия комплект се нарязват на дребни парчета и заедно с месото от агнешката главичка се добавят към зеленчуците. Варят се 5–10 минути.


7
Агнешка чорба 7

Приготвя се застройка, като маслото се разтопява, прибавя се брашното и се запържва до златистокафяв цвят.


8
Агнешка чорба 8

Жълтъците се разбиват с киселото мляко. Към тях се изсипва малко от бульона на супата, разбърква се и сместа се сипва към брашното и маслото.


9
Агнешка чорба 9

Към застройката се добавя един черпак от супата, поръсва се с червен пипер, разбърква се добре и се сипва в чорбата. Подправя се с черен пипер.


10
Агнешка чорба 10

Агнешката чорба се сервира, гарнирана с наситнен пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2023
Страхотна супа - ароматна и засищаща
2.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Много вкусна супа, включих я в моите любими рецепти
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Това е най-добрата а9 вкусна ) агнешка супа която съм ял някога. А съм ял много , да ви кажа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


297 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: