Агнеса

Гост: Ана Мария Тонкова, музикален директор на "БГ Радио"
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2008
Агнеса
 
Необходими продукти:
250 г краве масло
2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 ч. ч. брашно
4 яйца
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Агнеса
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с 2 с. л. пудра захар.
2
Агнеса 2
Маслото се разбърква до побеляване с 1 ч. ч. пудра захар.
3
Агнеса 3
Слагат се брашното, смлените орехови ядки, разбитите белтъци и ванилията.
4
Агнеса 4
Сместа се изсипва в дълбока намазана с масло и поръсена с брашно тава (като ширината на дъното на тавата трябва да е не по-голяма от 20 см). Пече се 40 минути в умерено силна фурна (190 градуса).
5
Агнеса 5
Жълтъците се разбиват с останалата пудра захар. Получената глазура се нанася върху изстиналата платка и сладкишът се връща в загрятата на 120 градуса фурна, за да се изсуши.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2022
Вкусен и ароматен сладкиш!
5.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2017
Любим сладкиш
4.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Класика! Много хубаво сладко!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Агнесата я правим от десетилетия в моето семейство без да слагаме във фурната с глазурата да се изсушава. А след като намажем глазурата я оставяме в хладилник за една нощ да се засуши. Но сега така го правя като Вас! Любим десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Ружа, почти винаги коричката леко се начупва по краищата на този сладкиш, тъй като глазурата се втвърдява. За да избегнеш начупване, може да опиташ да разрежеш готовия сладкиш с нагрят нож, потопен във вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: