Телешко печено с лук
Лора и Стоян
3. |
Изпрати
лично съобщение |
19.01.2017 Много добре стават. Правя ги за втори път. Понеже правя половин доза ги правя само с агнешка кайма и вкусът едва ли е същият, но и така ни харесват вкъщи.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
27.12.2016 Георги, сумакът е подправка, типична за арабската кухня, която се получава от плодовете на див храст, растящ в Средиземноморието (предимно в Сицилия и южна Италия), а също и в Средния изток (главно в Иран), като обикновено плодовете се изсушават и се смилат на прах с пурпурночервен цвят. У нас подправката е позната от дюнерите. Сумакът има кисел, плодов и леко стипчив вкус и няма точен аналог, с който може да бъде заменен. Може да се пропусне, но тогава вкусът няма да бъде същият. Сумак може да се закупи от повечето био магазини.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
16.11.2016 Здравейт,е сумакът може ли да се замени с нещо, или от коя по-голяма верига може да се купи? Благодаря.
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...